Szponzorált tartalom

Balatonboglári pezsgő

Aki szereti a bort és a pezsgőt, biztosan tudja, hogy az alkoholos nedű akkor lesz magával ragadó, ha az alapanyagok kiválóak, köszönhetően főleg a természeti adottságoknak, illetve ha az elkészítési mód is minden téren megfelelő. Ez jellemző a Balatonboglári pezsgő temérdek fajtájára, ami magyarázatot ad arra, hogy miért szeretik ezt olyan sokan Magyarországon és számos más országban is.

Balatonboglári pezsgő készítésekor a legfontosabb lépésnek az alapbor előállítása bizonyul. Természetesen nagyon oda kell figyelni a szüreti időpont meghatározására. A szakemberek ennek a készítéséhez a szőlőt teljes érés előtt szüretelik. Ekkor lényeges szerep jut a szőlő egészségi állapotának megvizsgálásának, illetve a gyors, hatékony és nagyon kíméletes feldolgozásnak.

A kész borokból azonos minőségre törekedve állítják össze azt a tételt, amit a Balatonboglári pezsgő elkészítésére szánnak. Ezt követően, az alapborhoz cukrot adnak, illetve ekkor kerül sor az anyaélesztő hozzáadására is. Ezután az élesztőgombák szép lassan alkoholt és szén-dioxidot képeznek.