Szponzorált tartalom

cégalapítás ára

cégalapítás ára

Sok évig egy informatikai cégnél dolgoztam alkalmazottként. Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, mivel itt rengeteget sikerült fejlődnöm, és még a kollégáimmal is sikerült összebarátkoznom. Köztudott, hogy ebben az iparágban nem alacsonyak a fizetések. A határ a csillagos ég, ha az ember vállalkozó, de alkalmazottként is jobban fogunk keresni az átlagnál.

Persze itt sokszor nem is ezzel igyekeznek hencegni az informatikus közösség tagjai, hanem egy programozó legutóbb például egy olyan videót töltött fel az internetre, ahol Bora-Borán lazít épp a tengerparton a laptopja társaságában. Ingyen semmi nem jön, mindenért meg kell dolgozni, az tény. Még akkor is, ha az ember kiköltözik Bora-Borára, mert valamiből ott is meg kell élni. Viszont a szabadság érzése semmihez sem fogható! Az ügyfeleknek továbbra is meg kell felelni, de nincsenek főnökök, akik sokszor unalmas értekezleteket tartanak nem sokkal a határidő lejárta előtt. Az egyik kollégám ezért fel is mondott, és saját vállalkozásba kezdett.

Azt mondta, a cégalapítás ára nem egészen úgy adódik össze, ahogy ő gondolta, de szerencsére a szekhelypartner.hu mindenben segít neki. Megkérdezte, hogy emlékszem-e arra a filmre, amit közösen néztünk meg, ahol egy bűnbanda valami kis szigetre menekíti a pénzét az adóhatóság elől. Bár ez science fiction kategória, azért mégsem teljesen! Hazánkban például lehetőségünk van lespórolni az iparűzési adót anélkül, hogy ezért megbüntetnének! A szekhelypartner.hu ügyvédje azt mondta a volt kollégámnak, hogy Újlengyelben lényegében nem is létezik ez a fajta adónem, ami pedig nincs, azt nem tudják kivetni a helyi vállalkozásokra. Így mindössze annyit kell tennie, hogy bejelenti az új vállalkozásának a székhelyét a szekhelypartner.hu újlengyeli irodájába, és máris spórolni tud!

A cégalapítás ára viszont összességében véve nemcsak ilyen apróságokon múlik. A szekhelypartner.hu ügyvédje segített ugyanis a megfelelő cégforma kiválasztásában is. Ennek függvényében más és más lehet az induló tőke, illetve adónemet is kell választanunk. 1-2 számítógép vásárlásáról nem nehéz begyűjteni a számlákat, de mondjuk egy fogorvosi rendelő megnyitásához több tízmilliós tételnyi eszközbeszerzés szükséges. A cégalapítás ára kapcsán tehát gyakran sok mindenről elfelejtenek beszélni, ezért sem árt, ha inkább a szekhelypartner.hu profi szakembereire bízzuk az egészet!

A cégalapításnak komoly buktatói is lehetnek. Ilyen például az, ha a megadott határidőig nem szerezzük be a szükséges dokumentumokat, de valakinek a kapu cseréje miatt is meggyűlt már a baja az adóhatósággal… A probléma az volt, hogy reggel leszerelték a régi gyalogos kaput, amin a tulajdonos vállalkozó cégtáblája is rajta volt. A szakember ezután átment a szomszédba elvégezi egy másik munkát, mivel az ottlakók aznap délután el akartak utazni. Sajnos pont akkor jártak arra a hatóság emberei is teljesen véletlenül, akik lázasan keresték a cégtáblát, de nem találták, ezért ment automatikusan a büntetés. Pont az ilyen, már-már hihetetlennek hangzó esetek elkerülése végett a kollégám úgy döntött, hogy inkább tegye ki a szekhelyparter.hu a táblát biztonságos helyre, meg vegye át az összes határidős levelet a cégközpontban. Ő nyugalmat szeretne végre, nem pedig azt, hogy még ezek miatt az apróságok miatt is aggódnia kelljen. Ha emiatt kicsit több a havi költsége, az őt nem zavarja, de mindig a szabályok betartása az első.

Hogy megéri-e ezek alapján megfizetni a cégalapítás árát, azt mindenki maga döntse el, viszont a szekhelypartner.hu-tól egész biztosan számíthatunk segítségre!